Ο ποταμός Ελισσώνας στην Αρκαδία

Δύσκολη απόφαση να αποχωριστεί κανείς το ξύλινο μπροστινό μπαλκόνι του ξενώνα και ειδικά οι μέρες με έντονη ζέστη κάνουν τον αποχωρισμό ακόμα δυσκολότερο. Σαν από μηχανής Θεός όμως ο Δημήτρης, ο υπεύθυνος του ξενώνα, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει κοντά μια πηγή δροσιάς και γαλήνης, το ποτάμι του χωριού!

Ό, τι καλύτερο δηλαδή για τις ζεστές κυρίως ημέρες. Ο ποταμός Ελισσώνας λοιπόν, όπως είναι το όνομά του, βρίσκεται μόλις 2.5 χιλιόμετρα από το μπαλκόνι μας και η διαδρομή είναι πανεύκολη.

Διασχίζοντας τη πλατεία του χωριού ο δρόμος καταλήγει σε χωματόδρομο. Ό, τι αυτοκίνητο και αν έχεις δεν θα συναντήσεις δυσκολία, ενώ επίσης υπάρχει και ταμπέλα που θα σε κατατοπίσει.

Αφήνεις το αυτοκίνητο στην άκρη και ξεκινάς για το μονοπάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο ήχος από το ποτάμι σε καλεί να το ανακαλύψεις.

Η φωτογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική καθώς το ποτάμι αλλάζει ανάλογα με την εποχή!

elissonas

Για τα επόμενα όμως 500 μέτρα ο ποταμός κάνει παιχνίδια με τη βλάστηση με αποτέλεσμα να τον ακούς αλλά να μην τον βλέπεις. Λίγα μέτρα μετά σου κάνει το χατίρι και εμφανίζεται στο αριστερό σου χέρι.

Σε αυτό το σημείο θα δεις να στέκεται ο παλιός νερόμυλος. Αυτό σημαίνει ότι το μονοπάτι τυπικά έχει φτάσει στο τέλος του, και λέμε τυπικά γιατί ανάλογα με την εποχή που θα πας θα συναντήσεις διάφορα πρόσωπα του Ελισσώνα. Τον χειμώνα το νερό είναι πολύ και έτσι δύσκολα περνάς το νερόμυλο. Το καλοκαίρι όμως σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει καθόλου νερό και μπορείς να συνεχίσεις το μονοπάτι με το ποτάμι να βρίσκεται στα αριστερά σου.

Oι ομορφιές του τοπίου εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή. Για αυτό λοιπόν όποτε και αν το επισκεφθείς θα μείνεις εντυπωσιασμένος και μαγεμένος από τα παιχνιδίσματα της φύσης.

*Μία σύντομη απόδραση κοντά από το χωριό με λίγες απαιτήσεις που θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες!

Tips: Αποτελεί ιδανική επιλογή για μία μέρα με ζέστη. Φροντίστε να πάρετε το μαγιό σας για τυχόν απρόσμενες  βουτιές. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε τον περίπατο με ένα μικρό πικνίκ, οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα με τα ανάλογα εφόδια! Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω να μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Μοιράσου την αγάπη μας για την Αρκαδία!

Η Πιάνα είναι ακριβώς στο κέντρο της Αρκαδίας και αποτελεί το καλύτερο σημείο για εξορμήσεις.

Φτιάξτε το πρόγραμμα μόνοι σας αλλά αφήστε το πρωινό, τον ύπνο, την χαλάρωση και την περιποίηση πάνω μας! Είναι το μεράκι και η τέχνη μας.